Alimentul care reduce riscul de cancer de colon. Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor

Beneficiile iaurtului în prevenirea cancerului

Într-un nou raport, profesorul Stebbing explică: „Ca oncolog consultant, mulți oameni m-au întrebat cum își pot reduce riscul. Evidențele emergente sugerează că consumul regulat de iaurt ar putea avea un efect protector împotriva unor forme agresive de cancer [colorectal].”

Iaurtul conține în mod natural bacterii benefice care luptă împotriva cancerului. Aceste bacterii, în special bifidobacterium, joacă un rol crucial în reducerea riscului de cancer colorectal.

Profesorul Stebbing subliniază importanța alegerii corecte a iaurtului: „Procesele diferite de fermentare pot duce la niveluri variate de bacterii benefice.”

El recomandă iaurturile simple, nesweetenate și cu conținut complet de grăsimi, care sunt mai bogate în proteine sățioase și mai sărace în zaharuri și aditivi.

Cercetări recente susțin recomandările

Un studiu recent indică faptul că persoanele care au…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *