Profiturile companiilor românești din energie pot fi reinvestite în reconstrucția Ucrainei. Ce prevede pactul Haluşcenko-Odobescu


Herman Haluşcenko, ministrul ucrainean al Energiei, a declarat că România ia în calcul posibilitatea de a redirecționa o parte din veniturile companiilor din domeniul energiei către refacerea infrastructurii energetice din Ucraina. Haluşcenko s-a întâlnit cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, și a susținut că jucătorii pe piața energiei din România au încasat sume suplimentare ca urmare a creșterii prețurilor după invazia declanşată de Rusia în Ucraina.

Rezultatul întânirii de la Londra, dintre cei doi miniștri, a fost înțelegerea ca România și Ucraina să împartă veniturile suplimentare pe care companiile energetice le-au obţinut ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina şi care a dus la majorări semnificative de preț pe piețele de energie și, apoi, la venituri suplimentare pentru cei de pe piaţa respectivă, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei de la Kiev.

Cum se împarte tortul…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *