Legea prin care este eliminat dosarul cu șină, promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea prin care este eliminat dosarul cu șină. Instituțiile nu mai pot solicita de la persoane fizice sau juridice niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie pentru soluționarea cererilor pentru furnizarea unui serviciu public.

Potrivit legii, instituțiile „nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie”.

Legea are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016, în sensul instituirii în sarcina instituţiilor publice, organelor de specialitate ale administraţiei centrale şi locale şi persoanelor juridice de drept privat, care au obţinut, potrivit legii, statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, a unei obligaţii de a pune la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie sau în format electronic, pe pagina de internet proprie, modele de formulare sau cereri aferente serviciilor furnizate.

Deputaţii au votat pe 7 decembrie legea care prevede ca interdicţia de a solicita copii după acte emise de instituţii publice să fie extinsă şi la nivel local, nivel de universităţi şi companii de utilităţi.

Vezi ştirea completă pe antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *