Cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români: 70.000 de euro pentru o vacanță de zece zile

Doar 35%% dintre turiștii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în țară, în stațiuni de pe Valea Prahovei, Maramureș sau Moldova. Cei mai mulți români au preferat destinații din străinătate, pentru care au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în orașe din Spania, Portugalia ori Franța), respectiv în Turcia sau Egipt, potrivit Nordis Travel.

Pentru destinații precum Dubai sau Maldive, Revelionul pornește de la 2.000 de euro și poate ajunge chiar și la 10.000 de euro de persoană.

Sunt foarte căutate de asemenea destinații exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica. În ceea ce-i privește pe cei care vor să schieze, în topul preferințelor rămân Elveția, Italia, Franța și Austria.

„Se manifestă de asemenea tendința de a alege Africa, o destinație încă foarte puțin cunoscută la noi, cu țări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe același fus orar cu România și tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *