Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre reforma pensiilor. Ce categorii vor fi afectate de noua formula de calcul

Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN ce decizii s-au luat privind reforma pensiilor. Guvernul a adoptat, astăzi, reforma pensiilor speciale, care prevede că nicio pensie de serviciu nu poate depăși salariul primit în perioada activă.

Ajustarea se aplică pensionarilor din justiție, navigație, Curtea de Conturi și diplomație. Pentru militari se lucrează la un alt act normativ.De asemenea, la baza de calcul a pensiei nu se va mai ține cont de prime. Proiectul va fi depus în Parlament și dezbătut după 1 februarie 2023.

„Știți că în luna decembrie anul trecut a fost un memorandum, un guvern unde toți miniștrii de resort au fost cuprinși într-un grup de lucru și am lucrat împreună cu specialiștii din Ministerul Muncii

De atunci am avut aceste discuții pe întreg parcursul anului 2022 am discutat și cu Comisia Europeană și cu Banca Mondială, știți că am avut experții de la Washington la minister și iată că am ajuns, astăzi, în postura în care să propunem în Guvern acest proiect de act normativ care să fie transmis către Parlament, așa cum este normal și cum de fapt, liderii coaliției au spus foarte clar că se va întâmpla”, a spus Marius Budăi.

Vezi ştirea completă pe antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *