Salatele sunt considerate preparate simple și uneori plictisitoare.
Dar Roxana Radu, nutriționist, prezintă pentru Antena 3 CNN o rețetă recent devenită virală pe internet.
Salata de castraveți poate fi o adevărată delicatesă proaspătă și plină de arome, perfectă pentru prânz sau cină.
Pentru această salată, spune nutriționistul, ai nevoie de câteva ingrediente esențiale:
- castraveți;
- somon afumat;
- pieptul de pui la grătar;
- brânză de vaci;
- un ou fiert;
- ulei de susan;
- ulei de soia;
Roxana subliniază importanța proteinelor în alimentație, fiind esențiale pentru repararea țesuturilor, menținerea masei musculare și susținerea metabolismului.
„Castraveții, cu un conținut de peste 90% apă, sunt ideali pentru hidratare și reprezintă o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale”, spune Roxana, recomandând tăierea castraveților cu ajutorul unei mandoline pentru a obține feliuțe uniforme, dar și o textură…