Cum Se Face Portokalopita, Celebrul Desert Grecesc

Ce este portokalopita

Portokalopita își are originile în Grecia, unde portocalele sunt cultivate pe scară largă și sunt o parte importantă a dietei mediteraneene. Desertul a apărut probabil ca o modalitate de a folosi ingredientele locale disponibile, cum ar fi portocalele și foile de filo, care sunt esențiale în multe rețete grecești tradiționale.

Portokalopita este un desert tradițional grecesc, o prăjitură cu portocale. Această prăjitură delicioasă se prepară din foi subțiri de plăcintă (filo) amestecate cu o cremă pe bază de iaurt, ouă, ulei și suc de portocale și este îmbibată într-un sirop parfumat cu portocale. Numele „portokalopita” provine din cuvintele grecești „portokali” (portocală) și „pita” (plăcintă).

Se crede că portokalopita a evoluat din diverse rețete de plăcinte dulci grecești care utilizează filo, cum ar fi galaktoboureko (o plăcintă cu cremă de lapte) sau baklava. Portokalopita se remarcă prin…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *