Bacteria „mâncătoare de carne” a apărut şi în România. Cum recunoaștem boala și cine este expus riscului

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, semnalează o schimbare semnificativă în profilul pacienților din România: tot mai mulți oameni care lucrează sau au luptat în zone cu risc ridicat contractează boli tropicale, aducând o nouă provocare pentru sistemul medical național. Ba mai mult, în țara noastră ar fi prezentă și bacteria „mâncătoare de carne”, care a infectat 977 de oameni din Japonia. 

Bacteria „mâncătoare de carne” a infectat 977 de japonezi -Foto Shutterstock

Începem să ne aliniem la restul lumii în ceea ce priveşte patologia de import. Nu mai avem doar călători, de obicei români, care vin cu boli achiziţionate în diverse zone ale lumii, cum aveam până acum. Începem să avem boli aduse de către migranţi, de către cei care lucrează la noi în ţară şi de către cei care luptă în alte teritorii în acest moment şi se întorc cu boli. Şi probabil că începem să avem şi…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *