În atenția turiștilor și transportatorilor: Croaţia – coduri roşu şi portocaliu de caniculă și fenomene meteo extreme. Unde puteți cere asistență În atenția turiștilor și transportatorilor: Croaţia


Canicula și fenomenele meteo extreme se extind în întreaga peninsulă balcanică. Marți, Ministerul de Externe avertiza turiștii și transportatorii în privința temperaturilor record prognozate de meteorologi pentru întreg teritoriul Greciei, continental și insular. Miercuri, aceeași prognoză a fost emisă și pentru Croația. Ca și în Grecia, sunt posibile incendii spontane și pene de curent care pot afecta și sistemul de control al traficului, semafoare, avertizoare rutiere etc.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru perioada 12 – 14 iulie 2023, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospic, Knin, Rijeka, Split şi Dubrovnik. Mai precis, întreaga țară, nu numai litoralul adriatic.

Apă…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *