Președintele ASF, despre listarea Hidroelectrica: „Ne aflăm într-un moment de mare succes pentru piața de capital din România”


Tranzacționarea acțiunilor emise de Hidroelectrica pe Bursa de Valori București debutează miercuri, 12 iulie. Prețul de referință utilizat pentru prima zi de tranzacționare este egal cu prețul final de ofertă: 104 lei/acțiune. Această listare a companiei Hidroelectrica precum și faptul că are loc doar pe Bursa de la București reprezintă evenimente istorice. Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Gândul despre importanța acestui moment pentru piața de capital din România.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a susținut de la început ca listarea să aibă loc exclusiv la Bursa de Valori București, astfel că această listare plasează BVB alături de piețe mult mai mari și mai vechi din Europa. Din datele disponibile în acest moment, Hidroelectrica este cel mai mare IPO (Initial Public Offering / Ofertă Publică Inițială – n.r.) la nivel european din ultimii doi…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *