Dulceață De Caise – Rețete Simple Pentru Dulceață și Marmeladă De Caise Delicioasă

Caisele sunt fructele perfecte pentru dulceață, gem, marmeladă sau compot. Își păstrează forma și gustul dulce acrișor și pot fi consumate ca atare ori în diverse rețete de deserturi. Iată cum faci dulceață de caise.

Rețete pentru dulceață de caise

Dulceață de caise întregi

  • 1 kg de caise;
  • 1 kg de zahăr;
  • 60 ml zeamă de lămâie;
  • 240 ml apă.

Mod de preparare

Se aleg caise cât mai tari și ferme care se spală bine cu apă rece. Cu ajutorul unei tije metalice se scot sâmburii din interior fără să se strice forma caisei.

Într-un vas mare, suficient de mare cât să permită așezarea caiselor într-un singur strat, se pune zahărul, apa și zeama de lămâie. Se pune totul la foc și se lasă pentru aproximativ 10 minute, până când începe siropul să devină mai concentrat. După acest timp se adaugă și caisele în sirop și se mai lasă pentru câteva minute, până când ajung din nou în punctul de fierbere….

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *