STUDIU. Cum funcționează activitatea cerebrală în comă? Un studiu arată o activitate rapidă în creier, în momentul morții

  • Activitatea cerebrală intensă înregistrată la pacienții în moarte cerebrală adâncește misterul asupra percepțiilor lor în starea de conștiință minimă.
  • Momentul exact al experiențelor din apropierea morții rămâne un puzzle, iar relația cu stopul cardiac stârnește speculații.
  • Experiențele similare cu cele din apropierea morții pot avea loc și fără un stop cardiac, ci sub influența puternică a fricii de moarte.

Cercetătorii au înregistrat undele gamma rapide la doi pacienți aflați în moarte cerebrală, imediat după ce au fost deconectați de la aparatele care îi susțineau. Această observație ridică întrebări cu privire la posibila legătură cu experiențele din apropierea morții, relatează Faculté des Sciences. Aproximativ 15% dintre persoanele care supraviețuiesc unui stop cardiorespirator raportează experiențe de moarte apropiată, caracterizate de o senzație intensă de pace și bunăstare.

Într-un studiu recent, o echipă de la…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *