Rușii se laudă că au distrus un tanc Leopard 2, dar sunt contraziși de propriii propagandiști: „E doar un tractor” VIDEO

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat un videoclip pentru a revendica un succes major: distrugerea unui tanc Leopard fabricat de germani. Doar că imaginile folosite de propaganda de la Moscova sunt controversate.

Un elicopter rusesc de atac (Ka-52) trage o rachetă asupra unui vehicul ascuns pe un câmp ucrainean, asta ar fi, pe scurt, descrierea controfersatului videoclip, relatează Insider.

Ucraina a primit recent tancuri Leopard 2, un tanc principal de luptă de generația a treia, a cărei caroserii de 68 de tone este transportată de două șenile care rulează pe lungimea vehiculului și o transportă pe teren impracticabil pentru vehicule pe roți. Între ele se află o placă blindată construită pentru a proteja împotriva minelor și rachetelor.

Vehiculul văzut în videoclipul Rusiei nu are aceste caracteristici, precum și alte elemente distinctive, cum ar fi tunul Leopard de 120 mm sau armamentul secundar format dintr-o mitralieră…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *