Gigi Becali n-a glumit: chiar a început să-și distrugă investiția-record de la FCSB!

După ce pe parcursul anului 2022 bugetul juniorilor fusese diminuat cu peste 30%, acum s-a trecut chiar și la desființarea unor grupe pe care Centrul de copii de la FCSB le avea. În 2021, FCSB cheltuise cu Academia 1,5 milioane de euro, record absolut, în vreme ce pentru 2023, planul e să nu se depășească 600.000 de euro. Orice scoatere a unei grupe din campionat costă doar 2.000 de lei.

Ceea ce acum 2-3 ani era anunțat de Becali ca un proiect grandios pentru fotbalul din România, Academia FCSB, a ajuns în startul lui 2023 la momentul în care conducerea clubului din Berceni ia decizia chiar de a desființa unele dintre grupele de juniori pe care le deține.

Patronul clubului anunțase și pe parcursul lui 2022 că va diminua cheltuielile cu Centrul de copii și juniori, ceea ce s-a și întâmplat. Acum însă, strategia de tăiere a bugetului atinge un nou nivel: renunțarea în bloc la anumite formații.

Academia FCSB începe să se destrame

FCSB chiar s-a interesat la FRF ce presupune o astfel de acțiune, care implică, practic, scoaterea din competiție a respectivei echipe, iar sancțiunea e una infimă: 2.000 de lei pentru fiecare grupă care dispare din campionat. Pe parcursul anului 2021, FCSB ajunsese la cheltuieli fără precedent cu Academia.

Nici chiar Gică Hagi, cu întregul lui club de juniori, nu investise la fel de mult! Bugetul FCSB pe 2021 a fost de 1,5 milioane de euro. În martie anul trecut, Becali anunțase deja că vrea să taie cu 40% investițiile pentru 2022, raportat la 2021. Nu s-a atins acest target, iar Academia a continuat să sară de 1 milion de euro cheltuieli și pe parcursul anului precedent.

Vezi ştirea completă pe gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *