Dacă te pregătești să umpli cămara cu bunătăți pentru iarnă, descoperă mai jos și rețete pentru castraveți crocanți, aromați și murați în saramură.
Rețete castraveți murați în saramură
Castraveți murați în saramură
Ingrediente
- 2,5 kg castraveți;
- 4 rădăcini de hrean;
- 4 crenguțe de mărar uscat;
- 3 tulpini cu frunze de țelină;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- O căpățână de usturoi;
- Muștar boabe, boabe de piper negru, sare grunjoasă, apă.
Mod de preparare
Spală castraveții foarte bine, în mai multe ape. Încearcă să alegi castraveți cât mai mici și drepți. Poți lăsa castraveții întregi, sau le poți tăia capetele, dacă preferi.
Curăță restul legumelor, taie fâșii de morcovi, de țelină, păstrează și frunzele de țelină, curăță usturoiul.
Într-un borcan mare pune un strat, în picioare, de castraveți, pe cât posibil fără spații între ei, apoi strecoară printre și morcovi, țelină, usturoi, hrean, ceapă tăiată…