Ce pot consuma copiii cu un risc mai mare la diabet de tip 1

  • Grâul a apărut, de asemenea, în urma studiului ca factor de risc pentru forma autoimună de diabet.
  • Legume precum broccoli, conopida și varza au un efect protector.

Copiii care sunt predispuși la diabet de tip 1 și mănâncă banane, ovăz și iaurt sunt mai predispuși să contracteze boala, în timp ce consumul de căpșuni și afine scade riscul, a constatat cercetarea, scrie The Guardian.

Grâul a apărut, de asemenea, în urma studiului ca factor de risc pentru forma autoimună de diabet, în timp ce legume precum broccoli, conopida și varza au un efect protector.

Profesorul care a elaborat concluziile a declarat că faptul că unele fructe conțin urme de pesticide poate explica de ce unele dintre ele cresc riscul de diabet de tip 1, în timp ce altele îl reduc.

Suvi Virtanen și colegii săi de la Institutul finlandez pentru sănătate și bunăstare au analizat dieta a 5 674 de copii finlandezi susceptibili genetic la această boală, urmărindu-i de la naștere până…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *