Masa de prânz a devenit tot mai scumpă pentru angajații din România. Un meniu complet alcătuit dintr-o ceafă de porc și cartofi prăjiți s-a scumpit cu 20%.
Și nici meniurile pentru dieta vegană nu sunt mai ieftine.
Masa de prânz, o imposibilitate pentru majoritatea angajaților din România
Potrivit Euronews, majoritatea angajatorilor nu oferă niciun ban pentru masa de prânz. Sunt și companii care oferă îndemnizații fixe pentru hrană și angajatori care oferă tichete de masă cu valoarea maximă de 40 lei pe zi.
Cei care nu primesc niciun ban pentru masa de prânz își fac pachetele de acasă. Acestea sunt sandvișuri sau preparate cumpărate de la patiserie care nu sunt mâncare gătită și nici alimente indicate de către nutriționiști.
Potrivit altor surse media, majoritatea românilor care lucrează sar peste masa de prânz și nu-și iau pauză din cauza că sunt presați de sarcinile impuse, iar alții nu reușesc din cauza că strâng…